Најчесто поставувани прашања

Најчесто поставувани прашања

НАЈЧЕСТО ПОСТАВУВАНИ ПРАШАЊА

1. Што е ултразвук?

Ултразвукот е звучни бранови со фреквенции повисоки од 20000 Hz

2. За кој материјал одговара ултразвучното заварување?

Сите термопластични материјали: полиетилен (PE), полипропилен (PP), полистирен (PS), полиметил метакрилат (PMMA, попознат како плексиглас), поливинил хлорид (PVC), најлон (најлон), поликарбонат (PC), полиуретан (PU) , политетрафлуороетилен (тефлон, тефлонски), полиетилен терефталат (ПЕТ, ПЕТЕ) и др.

3. За каков материјал одговара ултразвучното сечење?

Костум за сечење храна со ултразвук за леплива или кревка храна, како колачи, колачиња, замрзнати производи, кремасти производи.

4. За кој материјал одговара ултразвучната обработка?

Погоден за прецизно мелење и сечење, традиционално тешко машинско кршливи материјали како што се керамика, стакло, композитни материјали, силиконски наполитанки итн.

5.Дали ултразвукот е штетен за човечкото тело?

Ултразвукот не е извор на зрачење и генерално е безопасен за човечкото тело.

6. Која област со ултразвук ја снабдува вашата компанија?

Ние главно работиме во ултразвучно заварување / ултразвучно сечење / ултразвучна обработка, главно ги снабдуваме трансдуцерот, рогот и генераторот.

7.Дали ултразвучниот нож за сечење е лесен за размножување бактерии за сечење храна?

Титаниумскиот рог се обработува на високи температури, а во исто време, ултразвучна топлина се генерира во ултразвучната работа за да се убијат бактериите.

8. Што е ултразвучен трансдуцер?

Ултразвучен трансдуцер е уред кој се користи за претворање на некој друг вид на енергија во ултразвучни вибрации.


Оставете ја вашата порака